Mobilyalarda Polyamid Kumaş Kullanımı

Evlerinizde ve ofislerinizde kullandığınız koltuklar, farklı malzemelerden üretilebilir. Bu malzemelerden biri de polyamid kumaştır. Petrol bazlı plastik polimerlerden üretilen bu sentetik kumaş, genellikle mobilya yapımında kullanılır. Peki polyamid kumaş özellikleri nelerdir, nasıl temizlenir, gelin detaylara bakalım!

Esnek, darbelere karşı dayanıklı, nem emme konusunda dayanıklı bir kumaş arıyorsanız polyamid, bunlardan biri. Genellikle saten, akrilik, polyester ya da pamuk gibi farklı malzemelerle karıştırılarak mobilyalarda kullanılan bu ürünü gelin, detaylıca öğrenelim!

Polyamid Kumaş Nasıl Temizlenir?

Hem giyim sektörünün hem de mobilya sektörünün önemli kumaşlarından biri olan polyamid kumaş, kolayca temizleyebileceğiniz bir yapıdadır.

Polyamid Kumaş
Hem Tekstilde Hem Mobilyalarda Kullanılan Kumaş Türleri

Eğer giyim ürünlerini temizlemek istiyorsanız giysileri çamaşır makinesinde 20 ila 30 derece arasındaki bir programda yıkayabilirsiniz. Giysileri yıkarken ağartıcı ve ağır kimyasallar kullanmamanız önemlidir. Kıyafetlerinizi elde yıkarsanız giysilerin kuruması çok daha uzun süreceği için çamaşır makinesinde yıkamak daha iyi bir çözümdür. Düşük devirde sıkma programında kıyafetlerin iyice kurumasını sağlayabilirsiniz. Bu tarz ürünleri ütülerken de ütünün düşük ısı ayarını kullanmanız önemi. Giysilerinizin deforme olmaması için giysiyi ters çevirip ütünün ısısını da düşük seviyeye getirebilirsiniz.

Eğer bir mobilya temizleyecekseniz de temiz bir su, az miktarda beyaz sabun ve mikrofiber bir bez kullanarak temizlik yapabilirsiniz. Yine ağartıcı etkili deterjanlar kullanmadan, ağır kimyasallar kullanmadan temizliğinizi tamamlamanız önemli. Son olarak koltuğu temiz su ile de silerek kalan deterjanı temizleyebilirsiniz.

Polyamid Kumaş Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Polyamid Kumaş
Kullanışlı ve Şık Mobilya Kumaşları

Naylon kumaş da diyebileceğimiz polyamid kumaş, plastikten üretilmiş bir malzemedir. Güçlü, dayanıklı ve esnek bir yapıya sahip olan polyamid kumaştan üretilmiş çeşitli ürünleri inceleyebilirsiniz. Dayanıklı yapı, kolay kolay yıpranmama ve yırtılmamas gibi özellikleriyle bu kumaş, evde sağlam bir ürününüz olmasını sağlar.

Kumaşın en belirgin özellikleri şunlardır:

  • Elastik bir kumaştır. Esnek ve hafif bir yapıya sahip olduğu için çeşitli yerlerde kullanım açıktır.
  • Ayrıca az kırıştığı için sık sık tercih edilir.
  • İpekten hafif olmasına karşı aşınmalara dayanıklıdır.
  • Esnek bir yapısı olsa da sertliği ile de öne çıkar. Fiziksel darbelere karşı dayanıklıdır.
  • Genellikle tekstil ürünlerinde tercih edebileceğiniz bir malzemedir.
  • Çeşitli yüzeylere ve parlaklığa sahip olması mümkündür.
  • Sentetik yapılı bir kumaştır. Bu sayede küflenmeye karşı dayanıklıdır.
  • Güneş ışıklarına karşı dayanıklı değildir. Güneş ile direkt teması olursa kumaşta solma olması mümkündür. Bu yüzden dış mekanlarda çok fazla kullanmamanız gereken ürünlerden biridir.
  • Parlak ya da mat bir görünümde olması mümkündür.
  • Bakımı kolaydır. Leke tutmaz özelliği vardır.
  • Yıkama sonrasında kolayca kuruyan kumaşlardan biridir.
  • Fazla tem tutmaz. Bu sayede ıslak ya da buharlı temizlik için uygun bir malzemedir.
  • Hafiftir ve hızlı bir şekilde kuruyan bir kumaştır. Pamuk ya da yün gibi doğal lifler ile kıyasladığınızda su geçirmemesi ile dikkat çeker. Ayrıca kolayca temizleyebileceğiniz kumaşlardan da biridir.
  • Genellikle kumaşlarda karşılaşacağınız bir kumaş olsa da koltuk kumaşlarında ve halılarda da bu kumaşa denk gelebilirsiniz.
  • Özellikle spor kıyafetleri gibi ürünlerin sık sık polyamid ile üretildiğini görebilirsiniz. Ayrıca banyo tekstili ürünlerinde, nemin yüksek olduğu alanlarda bu kumaşa denk gelebilirsiniz.

Bu kumaşın kullanım alanı oldukça geniştir. Bu yüzden çeşitli mobilyalarda, tekstil ürünlerinde bu kumaş ile karşılaşabilirsiniz.